×

Od pustare do pustare uz rijeku Dravu

Idealan način da upoznate Višnjicu i okolicu te cjelokupni slavonsko – podravski kraj sigurno jest vožnja na biciklima putevima rijeke Drave koja protiče u blizini Višnjice. Upoznajte život slavonskih seljaka, nagradite nepce njihovim plodovima, opustite se uz rijeku Dravu i dopustite si da ovo budu jedni od najuzbudljivijih dana u Vašem životu.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 3 dana. Okvirni program aktivnosti za 3 dnevni aranžman obuhvaća:

1. DAN
– dolazak na pustaru Višnjica (pusta -mađarska rijeć – sinonim za naselje bezemljaša na prostranim veleposjedničkim imanjima tijekom18,19. i 20 stoljeća). Posebno su bile cijenjene pustare koje su u svom stočarskom fondu imale konje. U Slavoniji ih je bilo na stotine, a jedina koja se cjelovito obnavlja je Pustara Višnjica i predstavlja  primjer obnove ruralne gospodarske baštine,kojoj je uz osnovnu djelatnost dodan i turizam.
– piće dobrodošlice i zalogaji okrepe, te kratka prezentacija imanja. Smještaj u sobe.
– večera uz otvoreno ognjište i obiteljsko druženje
– nočenje

2. DAN
– slavonski žetveni doručak
– polazak na biciklističku stazu u selu Vaška koja ide obrambenim nasipom uz rijeku Dravu (15 -tak km ) do Noskovačke Dubrave, nekadašnje pustare I ljetnikovca grofovske obitelji Drašković, koji je nakon obnove pretvoren u “Informativno -edukativni centar za očuvanje prirodnih, kulturnih i povjesnih vrijednosti . Uz kraća usputna zadržavanja na nekadašnjim karaulama sa visokim osmatračnicama te piknikom na obali tu je i obilazak poučne staze u dužini 2 km “Dravi u zagrljaj” gdje se posjetitelje uz pomoć dvadesetak informativnih ploća sa podatcima o rezervatu biosfere koji je pod zaštitom UNESCO – A, te krajobraznoj, geološkoj i biološkoj raznolikosti Regionalnog parka Mura-Drava . Povratak do sela Vaška predviđen je također biciklima dijelom asfaltiranom cestom a dijelom biciklističkom stazom.
– dolazak na Višnjicu, druženje uz večeru i društvene obiteljske igre
– nočenje

3. DAN
– doručak
– jahanje, vožnja biciklima, kočijom, odlazak traktorom ili šetnja po poljima koja okružuju Višnjicu i u njenom su vlasništvu
– ručak i odjava iz hotela

Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do listopada.

0,00Kn
Translate »